Philippe Gijsels

Een beleggingsspecialist in hart en nieren

Philippe Gijsels is Chief Strategy Officer bij BNP Paribas Fortis, een functie die hij met veel enthousiasme en kennis van zaken vervult. Zijn motto: “We cannot control the winds, but we can adjust the sails” (we kunnen de windrichting niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen aanpassen).

Philippe Gijsels is een beleggingsspecialist in hart en nieren, die niet alleen van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt, maar ook in zijn zeldzame vrije tijd massa’s boeken over beleggen verslindt. Zijn studies handelsingenieur die hij in 1993 afrondde aan de Universiteit Hasselt, vulde hij aan met een MBA-diploma (Master of Business Administration) en een CFA-certificaat (Certified Financial Analyst).

In 1996 startte Philippe zijn carrière bij onze bank als Relationship Manager Private Clients bij de toenmalige Generale Bank (die in 1999 met ASLK fusioneerde tot Fortis bank). In 1998 ging hij aan de slag als trader in de marktenzaal van Fortis Bank, waarna hij achtereenvolgens promoveerde tot Senior Equity Strategist, Senior Structured Product Strategist en Head Of Research And Marketing Capital Markets. Sinds 2013 is hij hoofdstrateeg van BNP Paribas Fortis.

Dankzij zijn gedegen marktkennis, heldere visie en sterke gedrevenheid is Philippe doorheen de jaren een gevestigde waarde geworden in de financiële wereld en wordt hij regelmatig geciteerd in de Belgische en internationale pers (o.m. CNBC, Bloomberg en Reuters). Samen met zijn team van beleggingsspecialisten, deelt hij op zijn blog graag zijn expertise en analyse van de financiële markten, boeiende artikels over actuele macro-economische onderwerpen, interessante leestips enzovoort.

U kunt Philippe Gijsels ook volgen op Twitter en LinkedIn.